NOVÉ AUDI Q6 E-TRON

NOVÉ AUDI Q6 E-TRON

 

A241261_large

 

Nové Audi Q6 e-tron se konečně oficiálně představuje a přichází na trh jako sourozenec nejmodernějšího elektrického Porsche Macan. Tato novinka znamená začátek nové generace elektrických modelů Audi a přináší pro značku zcela novou podvozkovou platformu, elektronickou architekturu, technologii vysokonapěťových akumulátorů a inovuje designový jazyk značky.

Audi Q6 e-tron je prvním sériově vyráběným modelem na platformě Premium Platform Electric (PPE), což představuje další krok v transformaci společnosti na poskytovatele prémiové elektrické mobility. Své vlastnosti elektrický SUV ztělesňuje filozofii Vorsprung durch Technik. Model je definován nejen impozantními jízdními a nabíjecími výkony, ale také zvýšenou účinností a dlouhým dojezdem.

Audi Q6 e-tron představuje typický styl SUV značky Audi s dále vylepšeným designem e-tron. Nová filozofie designu interiéru a průkopnické technologie, které debutovaly v tomto modelu, zahajují další kapitolu v elektrické mobilitě pro společnost se čtyřmi kruhy v logu. První auta bude možné objednat od března 2024 a budou dodány zákazníkům ve třetím čtvrtletí roku 2024.

PPE, vyvinuté společně s Porsche, a elektronická architektura E3 1.2 představují důležité milníky v rozšiřování globální nabídky elektricky poháněných modelů Audi. Ty označují začátek komplexního posílení a omlazení portfolia modelů.

Flexibilita PPE pomáhá budoucím modelům získat nezávislý charakter a typické Audi DNA, navzdory sdíleným technickým základům.

 

A241269_large

 

Impozantní dojezd a nabíjecí výkon

Výkonné, kompaktní a vysoce účinné elektrické motory a nově vyvinutá lithium-iontová baterie skládající se ze dvanácti modulů a 180 prizmatických článků s celkovou kapacitou 100 kWh zajišťující dojezd až 625 km.

Nový Audi Q6 e-tron zaručuje sportovní výkon 285 kW (spotřeba v kWh/100 km kombinovaně: 19,4-17,0 (WLTP) a SQ6 e-tron s výkonem až 380 kW (spotřeba v kWh/100 km kombinovaně: 18,4-17,5 (WLTP) a tak stanovuje standardy v oblasti výkonu, dojezdu, nabíjení, jízdní dynamiky a designu.

Q6 e-tron quattro zrychlí z 0 na 100 km/h za 5,9 sekundy a SQ6 e-tron zvládne tento úsek za pouhých 4,3 sekundy.

 

Design exteriéru

Nové Audi Q6 e-tron přináší revoluční design, který kombinuje klasické SUV prvky s futuristickými a aerodynamickými detaily. Jeho robustní postoj a plynulé linie podtrhují jeho sportovní charakter a zároveň zajišťují efektivní aerodynamiku. S délkou 4.771 milimetrů, šířkou 1.939 milimetrů a výškou 1.648 milimetrů nový Audi Q6 e-tron poskytuje dostatek prostoru pro pohodlné cestování a zároveň dynamický vzhled, který přitahuje pozornost.

Předek vozu zdobí úplně uzavřená maska chladiče a masivní LED světlomety, které mu dodávají dynamický a sofistikovaný vzhled. Digitální denní svícení je umístěno výše, což poskytuje vozu nezaměnitelný a samostatný vzhled. Boční linie vozu jsou dynamické a napnuté, s hladkými tvary, které připomínají proudění vzduchu. Zadní část vozu je čistá a štíhlá, s progresivními LED světly, které vytvářejí moderní a sofistikovaný dojem.

Celkově lze říci, že exteriér nového Audi Q6 e-tron je kombinací elegance, sportovního ducha a futuristického designu, který posouvá hranice moderního automobilového designu.

Zvýšený komfort středového sedadla vzadu je typický pro elektrické vozy s dlouhou rozvorou (2 899 milimetrů) a bez centrálního tunelu. Zavazadlový prostor nabízí 526 litrů prostoru pro zavazadla. Při sklopení zadní sedačky se zvětší úložný prostor až na 1 529 litrů. Zadní sedačky lze sklopit odděleně (40:20:40). Dalších 64 litrů úložného prostoru je k dispozici v předním zavazadlovém prostoru pod kapotou

 

A241802_large

 

Zbrusu nový interiér

Interiér je navržen tak, aby co nejlépe vyhovoval potřebám uživatelů. Trojrozměrný a vysokokontrastní design interiéru úmyslně umísťuje prvky do popředí nebo do pozadí, vytvářející prostorovou architekturu přizpůsobenou cestujícím z hlediska designu i ergonomie.

Panoramatický displej Audi MMI a displej pro spolujezdce MMI tvoří vizuálně čistou digitální scénu. Interiér zdůrazňuje domáckou atmosféru. "Softwrap" sahá od dveří přes celý kokpit po středovou konzolu. Stejné barvy a kvalitní materiály, z nichž některé jsou recyklovány, lze nalézt i v sedadlech.

Materiály byly vybrány z funkčního hlediska a zároveň zajišťují jasnou diferenciaci designu mezi různými oblastmi vozidla v interiéru. Oblasti zaměřené na pohodlí jsou navrženy s velkorysými plochami a měkkými materiály. Naopak přesně navržené ovládací plochy vysoké kvality ve vysokém lesku zdůrazňují srozumitelnost interakce s vozidlem.

 

A241367_large

 

Infoteinment 

Nový infotainmentový systém poprvé používá operační systém Android Automotive OS. Díky aktualizacím přes vzduch je obsah vždy aktuální. Nejnovější služby Audi connect a vylepšený plánovač tras e-tron jsou proto vždy aktuální. Aplikace jako YouTube jsou k dispozici prostřednictvím obchodu s aplikacemi pro třetí strany, který je přímo integrován do MMI a nevyžaduje chytrý telefon.

Obchod dává zákazníkům přístup k široké škále aplikací. Aplikace z kategorií, jako jsou následující, jsou k dispozici při spuštění: Hudba, video, hry, navigace, parkování a nabíjení, produktivita, počasí a zpravodajské služby. Obchod se neustále rozšiřuje a portfólio aplikací je tržně specifické.

Srdcem zvukového systému Bang & Olufsen Premium je vysoce účinný zesilovač. Pohání 20 reproduktorů s výkonem 830 wattů. Čtyři z nich jsou integrovány do opěradel předních sedadel, což poprvé umožňuje zóny zvuku. Dynamické interakční světlo (IAL) nabízí řadu komunikačních funkcí a podporuje tak interakci auta s cestujícími. Rozprostírá se interiérem a kokpitem jako široký oblouk.

 

A241376_large

 
 

S volitelným Head-Up displejem s rozšířenou realitou (Augmented Reality Head-Up Display) udělá další velký krok vpřed v technologii displejů. Displej odrazí velkou nakloněnou rovinu obrazu přes čelní sklo směrem k řidiči a zobrazí relevantní informace, jako je rychlost, dopravní značky, asistenční a navigační symboly. Rovina obrazu je nakloněna dopředu, aby zvýšila dojem rozšířené reality. Zaměření lidského oka se s ním pohybuje.

Tento proces a virtuální vzdálenost obrazu vytvářejí dojem, že zobrazené prvky plují až 200 metrů daleko. Virtuální obsah je tak bezproblémově integrován do reality.

Informace lze rychle pochopit bez zmatení nebo rozptylování řidiče. Zorné pole funkce rozšířené reality odpovídá diagonále kolem 88 palců, z pohledu řidiče.

 

A241391_large

 

MÁTE ZÁJEM?

OBJEDNÁVÁME PRVNÍ AUTA.

MÁME PRVNÍ AUTA VE VÝROBĚ.

VYBERTE SI Z NAŠÍ NABÍDKY.

NEBO NÁS KONTAKTUJTE.

 

Snímek obrazovky 2024-02-07 v 15.31.20