NOVÉ BMW ŘADY 5 TOURING

NOVÉ BMW ŘADY 5

VE VERZI TOURING

P90537311_highRes_the-new-bmw-i5-edriv

 

BMW řady 5 Touring, ztělesnění radosti z jízdy, sportovní elegance a moderní funkčnosti v prémiovém segmentu vyšší střední třídy, vstupuje do své nové éry.

S celou řadou digitálních inovací a vůbec poprvé s čistě elektrickým pohonem v podobě BMW i5 Touring představuje tento nový model pokrok v klíčových oblastech budoucnosti BMW Group v dalších automobilových kategoriích.

Udržitelnost v celém životním cyklu automobilu je posílena důslednou elektrifikací nabídky pohonů a výrobním procesem, který je více než kdy dříve zaměřen na ochranu zdrojů a recyklaci.

Technologickou vyspělost BMW Group v novém BMW řady 5 Touring podtrhuje také nejnovější generace zobrazovacího a ovládacího systému BMW iDrive, nové digitální služby a průkopnické systémy pro automatizovanou jízdu a parkování. 

Mnichovská „pětka“ je na světě již řadu měsíců v podobě sedanu, ať už elektrického, nebo s konvenčním pohonným ústrojím. Nyní do nabídky přibývá kombík, tradičně označený Touring.

Oproti předchůdci narostl o 97 mm na délku na celkových 5.060 mm, o 32 mm na šířku na celkových 1.900 a o 17 mm na výšku na celkových 1.515 mm. Rozvor je podle automobilky nejdelší ve své třídě s hodnotou 2.995 mm. Vyjma o 10 mm vyšší výšky jsou všechny tyto hodnoty shodné se sedanem.

 

P90537259_highRes_the-new-bmw-i5-edriv

 

BMW řady 5 Touring šesté generace se více než kdy jindy prezentuje jako kultivovaný všestranný vůz s elegantním osobitým designem, který v progresivním prémiovém prostředí nadchne svou sportovností, praktičností a velkorysým komfortem.

Vůz se po designové stránce vyznačuje tenkými D-sloupky, dlouhým spoilerem na pátých dveřích a široké boky v zadní části vozu. Od sedanu jsou odlišné také zadní lampy, které zasahují dál na boky vozu a jejich dolní linky tam mají výraznou „hokejku“.

Zavazadelník je u všech motorizací stejně prostorný; nabídne 570 litrů pod roletkou v základním uspořádání a až 1.700 litrů při sklopení zadních sedaček a naložení po strop. Pod jeho podlahou je místo k uložení dělicí sítě a roletky, podle toho, co zrovna použijete.

Vůz je k mání i s elektricky sklopným tažným zařízením, na kterém lze táhnout 1,5 tuny u i5 eDrive40 Touring, 1,8 tuny u 530e Touring a rovné 2 tuny u všech ostatních variant.

Stejně jako sedan může mít spalovací motory s 48V mild hybridní technikou, plug-in hybridní systém i ryze elektrický pohon v podobě modelu i5. Ta má v obou dostupných provedeních baterii o využitelné kapacitě 81,2 kWh; rychlonabíjení je možné výkonem až 205 kW, stejně jako u sedanu.

 

P90537257_highRes_the-new-bmw-i5-edriv

 

 

MÁTE ZÁJEM?

OBJEDNÁVÁME PRVNÍ AUTA.

MÁME PRVNÍ AUTA VE VÝROBĚ.

VYBERTE SI Z NAŠÍ NABÍDKY.

NEBO NÁS KONTAKTUJTE.