NOVÉ BMW - VISION NEUE KLASSE X

BMW VISION NEUE KLASSE X

  

BMW Vision Neue Klasse X je symbolem aktivního životního stylu, efektivní dynamiky a sebevědomého výrazu. Kombinuje srozumitelný designový styl exteriéru se světlým a prostorným interiérem.

 

P90543409_highRes_bmw-vision-neue-klas

 

BMW Group nedávno odhalila svou novou koncepční studii, BMW Vision Neue Klasse X, která poskytuje první náhled na budoucí modely SAV (Sports Activity Vehicles) z řady Neue Klasse.

Tento nový vůz je prvním čistě elektrickým modelem vyrobeným na zbrusu nové architektuře a bude sériově vyráběn v maďarském Debrecínu od roku 2025.

BMW Vision Neue Klasse X přináší spojení stylu designu, technologií, udržitelnosti a filozofie Neue Klasse do segmentu Sports Activity Vehicles (SAV). Nová koncepce vozidla se zaměřuje na čtyři hlavní rozměry: elektrický, digitální, cirkulární a především na radost z jízdy, která je stále podstatou značky BMW.

 

Impozantní dojezd a nabíjecí výkon

 

Nový BMW Vision Neue Klasse X představuje šestou generaci technologie BMW eDrive, která zajišťuje efektivnější provoz než kdy dříve. Díky novým akumulátorovým článkům a přechodu na 800voltovou architekturu má vůz rychlost nabíjení až o 30 procent vyšší než předchozí modely. To znamená, že během deseti minut může nabít na dalších 300 km jízdy. Šestá generace pohonu BMW eDrive také přináší až o 30 procent delší dojezd.

Frank Weber, člen představenstva BMW AG odpovědný za vývoj, představuje novou éru v automobilovém průmyslu s „supermozkem“. Tento inovativní počítač, vyvinutý interně, integruje hnací ústrojí a jízdní dynamiku, poskytujíc až desetinásobný výkon. Další „supermozek“ povede k výraznému pokroku v automatizovaném řízení. Tyto čtyři klíčové řídicí jednotky se sloučí do jednoho vysokovýkonného počítače, což přinese zlepšení v dynamice, přesnosti a hospodárnosti, zvyšujíc radost z jízdy.

 Nová regulace pohonu a podvozku přináší výjimečné zážitky z jízdy, které jsou přizpůsobené individuálním potřebám a situacím na silnici. Dva nové "supermozky" integrované do vozu umožňují lepší dynamiku, přesnost a efektivitu pohonu. Tato technologie reprezentuje další vývoj směrem k autonomnímu řízení a zajišťuje plynulý a bezpečný provoz.

 

P90543421_highRes_bmw-vision-neue-klas

 

Design exteriéru

BMW Vision Neue Klasse X se vyznačuje jedinečným a futuristickým designem jak zvenčí, tak uvnitř. Exteriér kombinuje redukovaný designový styl s výraznými charaktery a vertikální interpretací světelného podpisu BMW.

Zadní část vozu je mohutná a sportovní, díky čemu vzniká velkorysý prostor pro cestující i batožinu.

Interiér je prostorný a světlý, s technologiemi jako je BMW Panoramic Vision a personalizovaný zvukový zážitek HYPERSONX WHEEL, které zvyšují komfort a pohodlí cestujících.

HYPERSONX WHEEL" je inovativní prvek interiéru vozu BMW Vision Neue Klasse X, který přináší nový způsob interakce mezi řidičem a vozidlem prostřednictvím zvuku. Jedná se o digitální funkci, která umožňuje cestujícím v autě přizpůsobit si zvukový zážitek podle svých preferencí.

Hlavní myšlenkou HYPERSONX WHEEL je, že řidiči mohou ovládat zvukové vlastnosti vozu pomocí speciálně navrženého volantu. Díky tomuto systému mohou cestující na cestách vychutnávat svůj oblíbený zvukový zážitek, který je generován v reálném čase, a to přímo pomocí dotyku prstu na volantu.

 

P90543426_highRes_bmw-vision-neue-klas

 

Zbrusu nový interiér

 

 

Design interiéru BMW Vision představuje vrchol moderního automobilového designu, kde se snoubí luxus, technologie a udržitelnost. V interiéru dominují vybrané materiály, jako je vysoce kvalitní kůže, ušlechtilé dřevo a inovativní syntetické tkaniny, které jsou pečlivě vybrány s ohledem na ekologickou stopu a recyklovatelnost.

Všudypřítomná ergonomie a intuitivní ovládání posunují pohodlí a uživatelskou zkušenost na zcela novou úroveň. Digitální displeje a dotykové panely jsou integrovány do designu tak, aby harmonicky splynuly s organickými tvary a materiály, čímž se vytváří jedinečný pocit otevřenosti a prostoru.

Světelný design v interiéru využívá nejnovější LED a laserové technologie, které nejen zvyšují bezpečnost a komfort, ale také přispívají k celkové estetice a atmosféře interiéru. Tento přístup k designu nejenže reflektuje závazek značky k inovaci a luxusu, ale také její snahu o harmonii mezi člověkem, technologií a přírodou, čímž ztělesňuje filozofii udržitelného luxusu pro budoucí generace.

 

 

P90543418_highRes_bmw-vision-neue-klas

 

Infoteinment 

 

BMW Panoramic Vision je revoluční koncept rozšířené reality, který proměňuje čelní sklo automobilu v jeden velký displej. Tento systém zobrazuje důležité informace přímo do zorného pole řidiče, jako jsou navigační pokyny, rychlost vozidla, informace o provozu a upozornění na bezpečnost. Rozšířená realita znamená, že informace jsou zobrazeny přímo na reálném světě venku, což umožňuje řidiči zůstat plně soustředěn na řízení, aniž by musel odklánět zrak k tradičním displejům nebo přístrojovým panelům.

Infotainmentový systém v BMW Vision je centrem pro zábavu, informace a komunikaci. Vyznačuje se vysoce intuitivním rozhraním, které umožňuje řidiči a cestujícím ovládat rozsáhlé funkce vozidla hlasem, gesty nebo dotykem. Systém je navržen tak, aby byl maximálně přizpůsobivý individuálním potřebám a preferencím uživatele.

Celkově BMW Panoramic Vision a infotainmentový systém definují nové standardy pro interakci mezi člověkem a vozidlem, posouvají hranice toho, co je možné očekávat od automobilové technologie, a zvyšují úroveň pohodlí, bezpečnosti a zábavy na cestách.

  

P90543404_highRes_bmw-vision-neue-klas

 

  

MÁTE ZÁJEM?

DEJTE NÁM VĚDĚT A MY VÁM AUTO OBJEDNÁME,

IHNED JAK TO PŮJDE.

 

VYBERTE SI Z NAŠÍ NABÍDKY.

NEBO NÁS KONTAKTUJTE.

 

Snímek obrazovky 2024-02-07 v 15.31.20