NOVÉ BMW i4 & 4 GRAN COUPÉ

NOVÉ BMW i4 & 4 GRAN COUPÉ

 

Nový facelift parádní čtyřkové řady od BMW se spalovacími motory i elektrem. 

P90546580_highRes_the-new-bmw-m440i-xd

 

Nové BMW i4 a BMW řady 4 Gran Coupé potvrzují svou průkopnickou roli v oblasti estetiky, radosti z jízdy, elektrifikace a digitalizace prémiových vozů střední třídy.

Elektrické BMW i4 nabízí lokálně bezemisní mobilitu v charakteristickém stylu značky, zatímco nové BMW řady 4 Gran Coupé přináší sportovní eleganci s precizně upraveným designem. Oba modely zdůrazňují svou prémiovou atmosféru díky modernizovanému interiéru s BMW Prohnutým displejem a nejnovější evoluci ovládacího systému BMW iDrive.

S výrobou v Mnichově a plánovaným uvedením na trh v červenci 2024, nové BMW i4 a BMW řady 4 Gran Coupé budou nabízet inovativní zážitek z jízdy pro nadšené zákazníky po celém světě.

 

P90546631_highRes_the-new-bmw-i4-m50-x

 

Exteriér

Nové modely BMW i4 a BMW řady 4 Gran Coupé se vyznačují elegantními protaženými tvary a čistě tvarovanými plochami, které propůjčují vozidlům aura exkluzivity. Změny v exteriéru zahrnují modernizovaný design přední části s novými světlomety, včetně LED jednotek a výrazné masky chladiče ve tvaru ledvinek. Rámeček masky je matně chromovaný, přičemž spalovací verze modelů mají nasávací otvory lakovány matnou stříbrnou barvou Quartz Silver. Součástí M sportovního paketu je difuzor v zadním nárazníku a zvětšené koncovky výfuku. Vizuální působivost předních částí podtrhují i nově navržené LED světlomety a zadní laserová světla.

Interiér

Interiér nových modelů se zaměřuje na digitální inovace a zvýraznění sportovního charakteru. Modernizovaný systém iDrive s funkcí QuickSelect a dotykovým ovládáním umožňuje snadné ovládání různých funkcí, včetně klimatizace a vyhřívání sedadel. Kvalitní materiály a nová čalounění, jako čalounění M Performtex a kožená čalounění Vernasca, přispívají k progresivnímu sportovnímu vzhledu. Nové volanty nabízejí podsvícená multifunkční tlačítka a řadicí páky pro manuální řazení. Vnitřní prostor je dále zvýrazněn rozšířeným vnitřním osvětlením, které lze nastavit podle osobních preferencí.

Volitelná výbava

Kromě standardní výbavy mají zákazníci možnost vybírat z široké škály volitelných prvků, které umožňují ještě větší personalizaci. To zahrnuje různé barevné varianty čalounění, materiálů obložení interiéru a volantů. S M sportovním paketem je k dispozici i další vylepšení, jako je tmavé hliníkové obložení interiéru a sportovní sedadla.

Takováto struktura poskytuje podrobný přehled o změnách a inovacích jak v exteriéru, tak v interiéru nových modelů BMW i4 a BMW řady 4 Gran Coupé, zatímco oddělení volitelné výbavy zdůrazňuje možnosti personalizace pro zákazníky.

 

P90546630_highRes_the-new-bmw-i4-m50-x

 

Elektrický pohon

Nové BMW i4 a BMW řady 4 Gran Coupé přinášejí inovativní elektrické pohonné systémy, které podporují sportovní radost z jízdy a ekologickou udržitelnost. Flexibilní architektura umožňuje nabídnout čistě elektrický pohon, přičemž model BMW i4 xDrive40 nabízí elektrický pohon všech kol. Tento model disponuje dvěma vysoce integrovanými elektromotory, které umožňují rychlý zrychlení z 0 na 100 km/h za 5,1 sekundy. Díky vysokonapěťové baterii s kapacitou 81,1 kWh poskytuje dojezd 444–548 km podle testovacího cyklu WLTP. Pro nabíjení je k dispozici kombinovaná nabíjecí jednotka (CCU), která umožňuje rychlé nabíjení střídavým proudem až 11 kW a stejnosměrným proudem až 205 kW.

Spalovací motory

Nové BMW řady 4 Gran Coupé nabízí také vysoce hospodárné spalovací motory, které kombinují vynikající výkon s nízkou spotřebou paliva. Modely vybavené těmito motory jsou poháněny technologií BMW TwinPower Turbo a 48V mild hybridní technikou. Osmistupňová převodovka Steptronic Sport je standardní pro varianty se spalovacími motory, což přispívá k rychlým a plynulým změnám převodových stupňů a umožňuje také manuální řazení pomocí řadicích páček na volantu. V nabídce jsou řadový šestiválec, čtyřválcové zážehové motory a vznětové motory. Například model BMW 430d xDrive Gran Coupé s vznětovým řadovým šestiválcem o výkonu 210 kW/286 k spolupracuje s 48V mild hybridní technikou, která poskytuje dodatečný výkon 8 kW/11 k při sebemenším sešlápnutí plynového pedálu.

 

P90546634_highRes_the-new-bmw-i4-m50-x

 

Dynamika a komfort

Nové BMW i4 a BMW řady 4 Gran Coupé kombinují agilitu, dynamiku a pohodlí při jízdě na dlouhé vzdálenosti. Díky extrémně tuhé konstrukci karoserie a podvozku, inteligentní odlehčené konstrukci a vylepšené aerodynamice nabízejí skvělý zážitek z jízdy. Podvozek, specificky navržený pro každý model, a tlumiče s progresivní charakteristikou zajišťují ideální spojení sportovního ducha a jízdního komfortu.

Bezpečnost a asistenční systémy

Standardní výbavou nových vozů je elektromechanické řízení s funkcí Servotronic, integrovaný brzdový systém, stabilizační systém DSC (Dynamic Stability Control) a protiprokluzový systém. Modely s M sportovním paketem mohou být vybaveny adaptivním M podvozkem, variabilním sportovním řízením a M sportovními brzdami. Zadní vzduchové odpružení s automatickým vyrovnáváním světlé výšky je standardní pro BMW i4.

 

Vrcholné modely s M Performance: Elektrický i spalovací zážitek

 

Čistě elektrické BMW i4 M50 xDrive představuje vrcholný model spojující flexibilní architekturu pohonného systému s elektrickým pohonem všech kol. Díky dvěma vysoce integrovaným elektromotorům poskytuje razantní zrychlení a funkcí boost je schopno zvýšit kombinovaný výkon systému na 400 kW/544 k. Tento model demonstruje nenapodobitelný M pocit z jízdy v plně elektrickém provedení, čímž překonává i výkonové parametry spalovacích modelů.

Na druhé straně, BMW M440i xDrive Gran Coupé M Performance je vybaven šestiválcovým zážehovým motorem s maximálním výkonem 275 kW/374 k, doplněným o 48V mild hybridní technologii, která zvyšuje jeho dynamiku a hospodárnost. Tento model zajišťuje podmanivé zážitky z jízdy díky svému výkonu a kultivovanosti řadového šestiválce BMW, který dodává autu nezaměnitelný charakter. M specifický podvozek pak přispívá k vynikajícím jízdním vlastnostem a precizní ovladatelnosti, což umocňuje celkový zážitek z jízdy.

 

P90546683_highRes_the-new-bmw-i4-m50-x

 

Navigace a pohodlná konektivita: Digitální inovace pro moderní životní styl

Nové modely BMW i4 a BMW řady 4 Gran Coupé nejen zastávají špičkovou pozici v oblasti výkonu a designu, ale také nabízejí revoluční pokrok v digitálních technologiích a konektivitě. S modernizovaným systémem ovládání BMW iDrive 8.5 a funkcí QuickSelect se otevírá cesta k intuitivnímu ovládání mnoha funkcí a snadnému přístupu k digitálním službám. Nový design domovské obrazovky a technologie QuickSelect usnadňují navigaci v menu a zlepšují uživatelský komfort.

Výraznou novinkou je funkce Augmented View map, která v navigačním systému BMW Maps doplňuje standardní zobrazení mapy živým videopřenosem z pohledu řidiče a poskytuje doplňující užitečné tipy a informace. Dále je zde BMW ID, které umožňuje personalizaci uživatelského prostředí a synchronizaci nastavení mezi vozidlem a chytrým telefonem, což výrazně zvyšuje uživatelskou přívětivost.

Pro optimální konektivitu a komfort je k dispozici Osobní eSIM a mobilní připojení 5G, což zajišťuje rychlé a spolehlivé připojení k internetu i během jízdy. Díky tomu mohou uživatelé využívat nejrůznější komunikační funkce a služby bez ohledu na svůj mobilní telefon. S funkcí platby za parkování a pohonné hmoty přímo z vozidla se pak eliminuje nutnost platit hotovostí nebo hledat parkovací automaty.

Tyto inovativní prvky přinášejí BMW i4 a řadu 4 Gran Coupé do digitálního věku, kde je spojení s vozem plynulé, personalizované a maximálně efektivní, což odpovídá potřebám moderního životního stylu.

 P90546682_highRes_the-new-bmw-i4-m50-x
 
 

MÁTE ZÁJEM?

DEJTE NÁM VĚDĚT A MY VÁM AUTO OBJEDNÁME,

IHNED JAK TO PŮJDE.

 

VYBERTE SI Z NAŠÍ NABÍDKY.

NEBO NÁS KONTAKTUJTE.

 

Snímek obrazovky 2024-02-07 v 15.31.20