NOVÉ BMW X3

NOVÁ GENERACE BMW X3 

 

Nová genreace BMW X3 BMW  | nový model | novinka k objednání do výroby | od českého autorizovaného prodejce | online autosalon | autoibuy.com

 

BMW představilo čtvrtou generaci svého nejlépe prodávaného modelu v segmentu prémiových SUV, nové BMW X3.

Tento model se vyznačuje kombinací zvýšené sportovní přitažlivosti, vizuální působivosti a univerzálnosti, což zaručuje mimořádný klid a jistotu při každodenní jízdě i na delších cestách.

Nový designový styl exteriéru dodává vozu působivější a sportovnější vzhled, zatímco progresivní interiér spojuje moderní funkčnost a propracovanou atmosféru s pokročilou digitalizací. BMW X3 se tak stává nejen lídrem ve své třídě, ale také symbolem technologického pokroku a ekologické udržitelnosti.

Nové BMW X3 se bude vyrábět v továrnách BMW Group ve Spartanburgu (USA) a Rosslynu (Jihoafrická republika), přičemž plug-in hybridní verze bude poprvé vyráběna výhradně v Rosslynu. Prodeje nového BMW X3 začnou ve čtvrtém čtvrtletí roku 2024 v USA a Evropě, následně od ledna 2025 na dalších trzích. Klíčovými trhy budou USA, Německo, Itálie, Španělsko, Japonsko, Jižní Korea, Jihoafrická republika, Kanada a Mexiko.

 

Pohonné jednotky

 

Nové BMW X3 nabízí širokou škálu pohonných jednotek, které zahrnují benzínové, naftové i elektrifikované varianty.

Základní benzínové motory zahrnují čtyřválcové jednotky, zatímco výkonnější modely disponují šestiválcovými motory. Naftové varianty zahrnují efektivní čtyřválcové a šestiválcové motory, které poskytují optimální kombinaci výkonu a spotřeby paliva.

Pro ekologicky smýšlející zákazníky je k dispozici plug-in hybridní model BMW X3 30e xDrive, který kombinuje benzínový motor s elektrickým pohonem a nabízí dojezd na čistě elektrický pohon vhodný pro každodenní jízdy. Tento model poskytuje výhodu snížených emisí a nižší spotřeby paliva při zachování vysokého výkonu a jízdní dynamiky.

 

Vysokonapěťová baterie nového BMW X3 30e xDrive, umístěná pod zadními sedadly, patří do páté generace technologie BMW eDrive. Nyní nabízí 19,7 kWh využitelné kapacity, což je téměř dvojnásobek oproti předchozímu modelu. Díky této vylepšené kapacitě se prodloužil dojezd na 81 až 90 kilometrů. To umožňuje řidičům absolvovat jízdy s nulovými emisemi nejen ve městě a při každodenním dojíždění do práce, ale i na delší vzdálenosti.

S těmito inovacemi a rozmanitými pohonnými jednotkami představuje nové BMW X3 ideální volbu pro zákazníky hledající moderní, dynamický a všestranný vůz v segmentu prémiových SUV.

BMW se zaměřuje na snižování uhlíkové stopy nového X3. Elektrifikace všech modelových variant, aerodynamické vlastnosti s hodnotou cx sníženou na pouhých 0,27, a výrobní procesy zaměřené na šetření zdrojů a cirkulaci přispívají k ekologické udržitelnosti.

 

 

Nová genreace BMW X3 BMW  | nový model | novinka k objednání do výroby | od českého autorizovaného prodejce | online autosalon | autoibuy.com

Design exteriéru

Nové BMW X3 zaujme výraznou siluetou s dynamicky protaženou střechou, která přidává sportovní nádech známým proporcím modelů BMW X. Z profilu dominují rozlehlé a jemně tvarované plochy, které vytvářejí atraktivní souhru světla a stínu. Jemně naznačené linky rozdělují osobitou siluetu, zatímco mohutně tvarované blatníky poskytují kontrast harmonickému designu povrchů. Velké, mírně hranaté výřezy blatníků typické pro modely BMW X se lehce svažují směrem kupředu, což přidává dynamický vzhled. Zapuštěné kliky dveří a černé lemování dveří a blatníků dodávají vozu čistý a moderní vzhled.

Zadní část nového BMW X3 zdůrazňuje svalnatý vzhled a funkční vlastnosti vozu. Dominují velké čisté plochy s minimem horizontálních linií, které zvýrazňují šířku vozu díky rozšířeným blatníkům. Zadní okno je zarovnáno s karoserií a je lemováno dlouhým střešním spoilerem a bočními vzduchovými deflektory. Moderní a jednolitý vzhled dotváří nízko umístěné madlo zadních dveří a prostor pro registrační značku v nárazníku.

BMW X3 nabízí širokou škálu barev a kol z lehké slitiny, včetně nové šedé metalické barvy Dune Grey. Standardní výbava zahrnuje 18palcová kola, zatímco model BMW X3 30e xDrive disponuje 19palcovými koly. K dispozici jsou také volitelná 20- a 21palcová kola. Pro sportovní nadšence je připraven M sportovní paket s výraznými designovými prvky, jako jsou černé lamely BMW masky ve tvaru ledvinek, M specifické nástavce bočních prahů a výrazný zadní nárazník s integrovaným difuzorem.

 

Nová genreace BMW X3 BMW  | nový model | novinka k objednání do výroby | od českého autorizovaného prodejce | online autosalon | autoibuy.com

Úplně nový interiér

Interiér nového BMW X3 spojuje robustní funkčnost s prémiovou atmosférou. Moderní palubní deska zaměřená na řidiče zahrnuje plně digitální BMW Prohnutý displej, BMW Interaktivní lištu, nové volanty a sportovní sedadla. Standardní výbava je bohatší než u předchozích modelů a zahrnuje vyhřívaná přední sedadla, elektricky nastavitelná sportovní sedadla s funkcí paměti pro sedadlo řidiče a bezdrátovou nabíječku.

BMW Prohnutý displej, tvořený 12,3palcovým přístrojovým panelem a 14,9palcovým kontrolním displejem, výrazně zmenšuje počet fyzických tlačítek a ovladačů díky důrazu na dotykové a hlasové ovládání. Homogenní povrchy a téměř jednolitý design palubní desky a obložení dveří vytvářejí moderní a harmonický vzhled. Světelné prvky na středové konzole a v přední části obložení dveří podtrhují trojrozměrný charakter designu interiéru.

Nové volanty mají ve spodní části zploštělý věnec a ovládací tlačítka s haptickou zpětnou vazbou. Standardní volant má dvě ramena a víceúhelníkový věnec, zatímco volitelný M kožený volant nabízí známý tříramenný design se středovým proužkem na 12. hodině. Všechny verze volantů jsou standardně doplněny řadicími páčkami pro manuální zásahy do procesu volby převodových stupňů osmistupňové převodovky Steptronic.

BMW Interaktivní lišta pod kontrolním displejem s ovládacími plochami pro proudění vzduchu a zapínání výstražných světel přispívá k čistému a puristickému dojmu z interiéru. Světelné prvky se aktivují podle zvoleného režimu My Mode a při komunikaci s digitálním asistentem BMW Intelligent Personal Assistant, nabíjení vozu, příchozím telefonním hovoru či použití bezdrátové nabíječky.

 

Nová genreace BMW X3 BMW  | nový model | novinka k objednání do výroby | od českého autorizovaného prodejce | online autosalon | autoibuy.com

 

Nové BMW X3 M50 xDrive: Mimořádná výkonnost

Vrcholný zástupce modelové řady, nové BMW X3 M50 xDrive, nabízí výjimečnou výkonnost díky nejvýkonnějšímu řadovému šestiválcovému zážehovému motoru, který byl dosud do modelu M Performance dodáván.

Motor M TwinPower Turbo o objemu 3,0 litru je propojen s 48V mild hybridní technologií. Tento motor dosahuje nejvyššího výkonu 293 kW (398 k), který je přenášen prostřednictvím osmistupňové převodovky Steptronic Sport a inteligentního pohonu všech kol BMW xDrive. BMW X3 M50 xDrive zrychlí z 0 na 100 km/h za 4,6 sekundy, což je o 0,2 sekundy rychleji než jeho předchůdce.

Tato mimořádně výkonná pohonná jednotka v kombinaci s podvozkem navrženým přímo pro tento model poskytuje přesvědčivou kombinaci agility, dynamiky a přesnosti řízení.

M sportovní podvozek s variabilním sportovním řízením, M sportovní brzdy, 20palcová M kola z lehké slitiny a M sportovní diferenciál na zadní nápravě jsou součástí standardní výbavy. Na přání je k dispozici také Adaptivní M podvozek s elektronicky řízenými tlumiči.

M specifické designové prvky, M maska ve tvaru ledvinek s horizontálními lamelami a osvětleným rámečkem BMW Iconic Glow a čtveřice koncovek výfuku jsou prvky, které jednoznačně podtrhují postavení modelu BMW M Performance jako nejvýkonnější verze nového BMW X3.

 

Nová genreace BMW X3 BMW  | nový model | novinka k objednání do výroby | od českého autorizovaného prodejce | online autosalon | autoibuy.com

 

MÁTE ZÁJEM?

DEJTE NÁM VĚDĚT A MY VÁM AUTO IHNED OBJEDNÁME.

VYBERTE SI Z NAŠÍ NABÍDKY.

NEBO NÁS KONTAKTUJTE.

 

Snímek obrazovky 2024-02-07 v 15.31.20